زندگینامه انوشه انصاری
انوشه انصاری در ۲۱ شهریورماه سال ۱۳۴۵ در شهر مشهد به دنیا آمد. انوشه انصاری نخستین زن فضانورد و اولین فرد ایرانی است که به فضا سفر کرده است. او نخستین زن مسلمان فضانورد و چهارمین فردی است که تمام هزینۀ سفرش به فضا را خودش پرداخت کرده است. انوشه انصاری رئیس «انجمن گردانندگان» شرکت «فناوری ارتباط از راه دور» است. حدود چهار سال پس از تولد انوشه، خانوادۀ او بهدلیل شرایط شغلی و تحصیلی پدرش، از مشهد به تهران مهاجرت کردند؛ لذا او دوران کودکی و نوجوانی خود را در تهران سپری کرد.
در این پست از سایت جهان بهتر برای شما دوستان عزیز، زندگینامۀ انوشه انصاری را تهیه کردهایم که میتوانید با مطالعۀ آن از ویژگیهای مثبت او الگوبرداری کنید و از آن برای رسیدن به موفقیتهای خود در زندگیتان استفاده کنید.
انوشه انصاری کیست؟
انوشه انصاری اولین زن فضانورد و اولین فرد ایرانی است که به فضا سفر کرده است. خانوادۀ او با گذشت 4 سال پس از انقلاب اسلامی ایران، بهخاطر مشکلات و شرایط جنگی کشور، تصمیم گرفتند که برای ادامۀ تحصیلات و ایجاد امکان دستیابی به رؤیاها برای فرزندانشان، به خارج از کشور مهاجرت کنند. به همین دلیل، آنها در سال 1361، به همراه مادر و خواهر کوچکتر خود یعنی آتوسا، به آمریکا مهاجرت کردند.
در آن زمان، انوشه انصاری تنها 16 سال سن داشت و با اینکه او زبان انگلیسی را نمیدانست و تنها به زبان فارسی سخن میگفت، اما این اتفاق، شروعی تازه برای تحقق رؤیاهایش بود.
دوران تحصیلی او
انوشه انصاری دوران تحصیلی دبیرستان خود را در سال 1985 میلادی (سال 1364) به پایان رساند؛ او که رؤیای سفر به آسمان و ستارهها را در سر داشت، تصمیم گرفت وارد رشتۀ اخترفیزیک شود و تحصیلات خود را در این رشته ادامه دهد؛ اما نمرۀ «آزمون استعداد تحصیلی» او برای ورود به دانشگاه پرینستون به اندازۀ کافی بالا نبود؛ بنابراین، او تصمیم گرفت که تحصیلاتش را در رشتۀ «مهندسی الکترونیک و علوم رایانه» ادامه دهد.
او موفق شد که مدرک «کارشناسی» این رشته را در دانشگاه جورجمیسون در ویرجینیا کسب کند؛ سپس در ادامۀ تحصیلاتش، موفق شد که مدرک «کارشناسی ارشد مهندسی الکترونیک» خود را نیز از دانشگاه جورجواشینگتن دریافت نماید.
همچنین انوشه انصاری تاکنون موفق به دریافت دو پتنت (Patent – یعنی مدرک ثبت اختراع) در حوزۀ «کار روی عملکردهای اتوماتیک» و «گرههای یک شبکه بیسیم» شده است و چندین مقاله ارائه کرده است.
آغاز فعالیت انوشه انصاری بهصورت حرفهای
انوشه انصاری پس از اینکه موفق به دریافت مدرک فارغالتحصیلی شد، در سال 1994 میلادی (سال 1372)، به همراه همسر خود (حمید انصاری) و برادر همسرش (امیر انصاری)، شرکتی را به نام تله کام (TTI) در ایالت تگزاس تأسیس کردند؛ آن شرکت در زمینۀ فناوری ارتباطات و تجهیزات شبکههای کامپیوتری فعالیت میکرد؛ درنهایت «سانوس نتورکس – Sonus Networks» در سال 2000 میلادی، شرکت تله کام را از آنها خریداری کرد.
در همان سال، انوشه انصاری «جایزۀ نخست کارآفرین برتر ملی ایالات متحده امریکا» را کسب کرد و یک سال بعد، یعنی در سال 2001، مجلۀ فورچون (Fortune) انوشه را بهعنوان تاجر موفق در لیست تاجران موفق ثبت کرد.
انوشه، مدتی بعد از فروش شرکت تله کام، شرکت جدیدی را در حوزۀ اینترنت به نام پرودیا سیستمز (Prodea Systems) تأسیس کرد. اکنون انوشه انصاری مدیرکل شرکت پرودیا است؛ این شرکت تا به امروز در زمینۀ اینترنت و استفاده از ابزارهای خانگی دیجیتال و…، به فعالیت خود ادامه داده است.
سفر انوشه انصاری به فضا
انوشه، از همان دوران نوجوانی عاشق آسمان، فضا و ستارگان بود و رؤیای فضانوردی و سفر به اعماق فضا همواره در ذهن او میدرخشید. او و همسرش با انجام فعالیتهای اقتصادی و انجام پروژههای مختلف، توانستند ثروت فراوانی را برای خود فراهم کنند؛ به همین دلیل، او توانست رؤیای خود را به واقعیت تبدیل کند که در ادامه، روند آن را بررسی میکنیم.
پس از فروش شرکت تله کام، علاقۀ انوشه انصاری به فضانوردی، او را وارد عرصۀ «مدیریت سفرهای فضایی شخصی» کرد. او تصمیم گرفت ثروتی که از طریق فروش شرکت تله کام کسب کرده بود را به «بنیاد جایزۀ ایکس – X Prize Foundation» هدیه کند. بنیاد جایزۀ ایکس، یک سازمان آموزشی غیرانتفاعی بود که امکان پرواز غیردولتی به فضا را محقق میکرد. (این سازمان پس از حمایتهای مالی خانوادۀ انصاری، نام خود را به جایزۀ ایکس انصاری تغییر داد و او را در سال 2018 میلادی، بهعنوان مدیرعامل این سازمان انتخاب کرد.)
خانواده انصاری در سال 2004 میلادی (سال 1383)، برای اولین پرواز فضایی، 10 میلیون دلار جایزه تعیین کردند. این سفر باید توسط یک فضاپیمای «قابل بازیابی» انجام میشد؛ یعنی فضاپیمایی که بتواند حداقل سه نفر را به ارتفاع بیش از 100 کیلومتر بالاتر از سطح زمین برساند و سپس مجدداً به سطح زمین بازگرداند. فضاپیما باید بهشکلی طراحی میشد که پس از هر پرواز موفقیتآمیز، فضانوردان بتوانند طی دو هفته، دوباره یک پرواز موفقیتآمیز دیگر داشته باشند. درنهایت فضاپیمای کوچکی به نام «SpaceShip 1» که طراحی منحصربهفرد و خلاقانهای داشت، موفق به دریافت جایزۀ انصاری ایکس 10 میلیون دلاری شد.
با همۀ این احوال، رؤیای سفر به فضا در ذهن انوشه انصاری همچنان میدرخشید! شور و اشتیاق او برای دیدن کرۀ زمین از فضا، باعث شد که دل به دریا بزند و جهت تجربۀ یک سفر هیجانانگیز فضایی، در «ایستگاه بینالمللی فضایی» ثبتنام کند؛ بهصورت تقریبی، این سفر برای او 20 میلیون دلار هزینه در بر داشت.
سازمان فضایی روسیه در هشتم مه 2006، یعنی 18 اردیبهشتماه 1385، بهصورت رسمی اعلام کرد که انوشه انصاری بهعنوان نخستین زن کاوشگر فضایی در یکی از پروازهای فضاپیمای سایوز، به مدار زمین سفر خواهد کرد. اما بهخاطر رد صلاحیت داوطلب ژاپنی همراه (به دلایل پزشکی) و جا ماندن او از مأموریت سایوز TMA-9، زمان سفر انوشه انصاری به فضا به همراه گروهی سهنفره، به 23 شهریورماه 1385 موکول شد.
در آستانۀ سفر انوشه انصاری به ایستگاه بینالمللی فضایی، سازمان فضایی ایران او را بهعنوان نمایندۀ بخش فضای ایران دانست و فعالیتهای ارزندۀ او برای توسعه و ترویج فناوری فضایی را مورد تشویق فراوان قرار داد و پرواز او به ایستگاه بینالمللی در فضا را افتخاری بزرگ برای تمام ایرانیان دانست.
سرانجام فضاپیمای سایوز در صبح روز دوشنبه (27 شهریورماه 1385) از پایگاه فضایی «بایکونور» در قزاقستان به فضا پرتاب شد و 2 روز بعد، یعنی در 29 شهریور 1385، پیوستن به ایستگاه بینالمللی فضایی با موفقیت انجام شد؛ درنتیجه او مأموریت 9 روزه خود را در ایستگاه فضایی آغاز کرد.
انوشه انصاری در طول آن 9 روز، مجموعهای از آزمایشهای علمی را برای آژانس فضایی اروپا انجام داد که آنها عبارتاند از: 1- بررسی تأثیر تشعشعات فضایی بر روی «فضانوردانی که در ایستگاه فضایی سکونت داشتند» و «گونههای میکروبی» که فضانوردان در همان ایستگاه پرورش داده بودند، 2- بررسی تأثیر تغییرات ماهیچهای بر کمردرد، 3- تحقیق و بررسی پیرامون علل کمخونی.
درنهایت انوشه انصاری بعد از 9 روز اقامت در فضا، در تاریخ 7 مهرماه 1385 به همراه دو تن از فضانوردان ساکن در ایستگاه فضایی به زمین بازگشت و پس از فرودش، با استقبال گرم خانوادهاش، مسئولان سازمان فضایی روسیه و مقامات محلی روبهرو شد.
اکنون او بهعنوان نخستین زن فضانورد و نخستین فضانورد ایرانی و چهارمین توریست فضایی در دنیا شناخته شده است.
راز موفقیت انوشه انصاری
اگر بپرسید راز موفقیت انوشه چیست، میگویم به نظر من مهمترین راز موفقیت او باورهای درست، شجاعت، تلاش در مسیر رسیدن به خواسته و ناامید نشدن بوده است. انوشه انصاری به همه (مخصوصاً زنان و دختران) نشان داد که همۀ افراد میتوانند موفق شوند و به خواستههایشان دست پیدا کنند، به شرطی که رؤیاهایشان را باور کنند، علوم جدید و ارزشمند را بیاموزند و برای رسیدن به اهداف و رؤیاهایشان تلاش کنند.
پیشنهاد میکنم که پست «دانلود کتاب رؤیاهایی از جنس الماس» را هم ببینید؛ این کتاب کمکتان میکند که رؤیاهایتان را راحتتر به واقعیت تبدیل کنید.
نکتهای که از زندگینامه انوشه انصاری باید یاد بگیرید، این است که شما هم میتوانید در زمینۀ موردعلاقۀ خود موفق شوید؛ البته لازم است در ابتدا بهصورت درونی بپذیرید که میتوانید موفق شوید؛ چون فردی که باور نداشته باشد که میتواند موفق شود، هیچ انگیزهای ندارد و تلاشی هم برای رسیدن به اهدافش انجام نمیدهد.
بنابراین سعی کنید از موفقیت انوشه انصاری الگو بگیرید و باورهای قدرتمند کنندۀ او را پیدا کرده و در خودتان ایجاد کنید؛ این کار باعث میشود که مسیر رسیدن به موفقیت برایتان هموارتر شود. پیشنهاد میکنم که اگر دوست دارید، مطالب دیگری که در زمینۀ موفقیت فردی منتشر کردهام را نیز بخوانید.
فعالیتهای دیگر او بعد از سفر فضایی
انوشه انصاری بعد از اینکه از فضا برگشت، تصمیم گرفت که تحصیلات خود را در رشتۀ ستارهشناسی ادامه دهد؛ بنابراین او مدرک «کارشناسی ارشد» دومش را از دانشگاه سوئینبورن در رشتۀ ستارهشناسی دریافت نمود. هماکنون او به همراه برادر همسرش (جمشید انصاری)، یک مؤسسۀ خیریه را به نام «بنیاد اهورا» تحت حمایت مالی خود قرار داده است و آن را اداره میکند.
عکس انوشه انصاری در فضا
در این تصویر انوشه انصاری را مشاهده میکنید که مربوط به اقامت 9 روزۀ او در ایستگاه فضایی است:
در این تصویر نیز او را در حال تحقیقات مشاهده میکنید:
جایزهها و افتخارات انوشه انصاری
علاوه بر اینکه از انوشه انصاری بهدلیل سفرش به فضا، بهعنوان «اولین زن فضانورد»، «اولین گردشگر فضایی دنیا» و «اولین ایرانی فضانورد» یاد میشود، او از سوی مجامع مختلف بارها مورد تقدیر قرار گرفته است که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
- موفق به کسب عنوان «کارآفرین برتر» در سال 2000 میلادی، از سوی مجله زن شاغل آمریکا
- حضور در لیست «تاجران موفق» در مجلۀ فورچون آمریکا در سال 2001 میلادی
- موفق به دریافت اولین جایزۀ «نوآور سیمونز» در سال 2009 میلادی که سالانه به کارآفرینهای موفق زن در حوزۀ فناوری اهدا میشود.
- موفق به کسب «دکترای افتخاری علوم» از دانشگاه جرج میسون در تاریخ 20 دسامبر 2012
- موفق به دریافت جایزۀ ملی «پیشگامان فضا» ایالات متحده آمریکا در سال 2015
نوشتههای او
اگر دوست دارید نوشتهها و تجربیاتی که انوشه انصاری دربارۀ سفرش به فضا نوشته است را نیز بخوانید، میتوانید فایل PDF آن را از طریق لینک زیر دانلود کرده و مطالعه کنید.
دانلود فایل PDF نوشتههای او بهصورت مستقیم
با استفاده از بخش زیر نیز میتوانید محتوای این پست را بهصورت فایل PDF دانلود کنید تا در هر زمان و بدون نیاز به اینترنت، بتوانید به این محتوا دسترسی داشته باشید.
دانلود فایل کتابچه الکترونیکی این پست (PDF)
حجم این فایل: 1.2 مگابایت
سلامت این فایل تایید شده است.
برای دانلود این فایل روی دکمه زیر کلیک کنید:
دیدگاهتان را اینجا ثبت کنید
خوشحال میشویم که دیدگاهتان را دربارۀ این مطالب برای ما بنویسید؛ البته پیشنهاد میکنیم قبل از ارسال دیدگاه، قوانین ارسال دیدگاه را نیز مطالعه کنید.