زندگینامه بیل گیتس
زندگینامه بیل گیتس میتواند برای شما هم الهامبخش باشد! بیل گیتس یکی از موفقترین کارآفرینان و ثروتمندترین افراد در جهان است؛ او بنیانگذار شرکت مایکروسافت و بنیانگذار مؤسسه خیریه بیل و ملیندا گیتس است و به مدت 15 سال پیاپی رتبۀ یک ثروتمندترین فرد جهان را از آن خود داشت.
اکنون بر اساس آخرین اطلاعات بروز شدۀ مجلۀ فوربس در سال 2023 بیل گیتس با میزان دارایی خالص 129 میلیارد دلار، چهارمین فرد ثروتمند در جهان است. بررسی زندگینامه بیل گیتس به شما کمک میکند که از او الگو بگیرید و برای رسیدن به موفقیتهای زندگیتان از آن الگوها استفاده کنید.
در این مطلب از سایت جهان بهتر به بررسی زندگینامه بیل گیتس و مهمترین دستاوردهای او میپردازیم. اگر از مخاطبان قدیمی ما هستید و از مطالب قبلی سایت استفاده کردهاید، اکنون میدانید که الگوگرفتن از افراد موفق جهان کار بسیار مهمی است. البته باید مراقب باشید، چون هیچ فردی در این دنیا کامل نیست؛ هر فرد قطعاً نکات مثبت و منفی مختلفی در زندگیاش دارد؛ به همین دلیل، اگر میخواهید به فردی موفق و خوشبخت تبدیل شوید، باید سعی کنید که فقط از نکات مثبت افراد موفق الگو بگیرید؛ نه از نکات منفی آنها… .
زندگینامه بیل گیتس بنیانگذار مایکروسافت
ویلیام هنری گیتس سوم (William Henry Gates III) که آن را با نام بیل گیتس میشناسیم، در 28 اکتبر سال 1955 در شهر سیاتل در ایالت واشینگتن آمریکا به دنیا آمد. او یک کارآفرین، تاجر، سرمایهگذار و نیکوکار آمریکایی است که در سن 20 سالگی (سال 1975) با همکاری پل آلن، شرکت مایکروسافت را تأسیس کرد.
بیل گیتس از لحظهای که شرکت مایکروسافت را تأسیس کرد، تا سال 2000 یعنی به مدت 25 سال، مدیرعامل این شرکت بود و بعد از آن تا سال 2014 ریاست هیئتمدیرهٔ مایکروسافت را بر عهده داشت و بعد از آن، درنهایت او در مارس 2020 از هیئتمدیرهٔ این شرکت کنارهگیری کرد. با این حال، او هنوز 1.3% از سهام مایکروسافت را در اختیار دارد؛ بنابراین میتوان گفت که بیل گیتس سهامدار عمدۀ شرکت مایکروسافت است.
زندگینامه بیل گیتس در زمان کودکی
بیل گیتس در خانوادهای نسبتاً مرفه به دنیا آمد که از لحاظ خدمات اجتماعی، تجارت و سیاست سرشناس بودند. او در خانوادهای گرم و صمیمی بزرگ شد و بهشدت چالشجو و تشنۀ یادگیری بود. پدر او ویلیام هنری گیتس، وکیل دادگستری و یکی از افراد سرشناس شهر سیاتل بود. مادر او نیز معلم مدرسه و عضو هیئتمدیرهٔ «یونایتد وی اینترنشنال» بود که در امور خیریه فعالیت میکرد.
پدر او در سن ۹۴ سالگی درگذشت؛ او یک وکیل مورد احترام، یک منتور قابلاعتماد و یک نیکوکار تأثیرگذار بود. ویلیام هنری گیتس، مدتها قبل از آنکه پسرش با کامپیوتر آشنا شود، وارد صنعت تکنولوژی شده بود و همین موضوع باعث شد که بیل گیتس در سنین کودکی با تکنولوژی آشنا شود.
بیل گیتس در مدرسۀ لیک درس میخواند و در سن 13 سالگی به برنامهنویسی علاقه بسیار زیادی پیدا کرد؛ بهطوری که حتی در زمان دانشگاه نیز، بهجای پیگیری رشتۀ تحصیلی خود، به دنبال علاقهاش رفت و از همان دوران نوجوانی او، هستۀ ابتدایی مایکروسافت شکل گرفت که روند آن را در ادامه بررسی میکنیم.
آشنایی بیل گیتس با کامپیوتر
داستان از آنجا شروع شد که مدرسۀ لیک در بهار 1968 میلادی، تصمیم گرفت که دانشآموزان را با پدیدۀ جدیدی با نام کامپیوتر (رایانه) آشنا کند؛ البته کامپیوترهای آن زمان بسیار بزرگ و گران بودند و مدرسه نمیتوانست یک کامپیوتر را بهتنهایی خریداری کند؛ بنابراین مدرسه یک صندوق «نیازمند به کمک مالی» برپا کرده و اعلام کرد که برای اجارۀ کامپیوتر PDP-10 به مدت یک سال، به کمک مالی نیازمند است. سرانجام پول زیادی جمع شد که بیشتر از مبلغ موردنیاز برای اجارۀ یک سالۀ آن کامپیوتر بود.
درنهایت مدرسه آن کامپیوتر را اجاره کرد، بعد متوجه شد که این سیستم الکترونیکی بزرگ برای دانشآموزان جذابیت بسیار زیادی دارد. (بیل گیتس، پل آلن و چند نفر از دوستان او، از جمله افرادی بودند که به این موضوع علاقه نشان دادند و درنهایت همگی آنها برنامهنویسان ارشد مایکروسافت شدند.)
بیل گیتس در اولین تجربۀ برنامهنویسی خود، یک بازی دوز را به زبان بیسیک نوشت. او در این مدرسه با فردی به نام پل آلن دوست شد که دو سال از او بزرگتر بود. هر دوی آنها عاشق کامپیوتر بودند و این علاقۀ مشترک، باعث ایجاد صمیمیت میان آنها شد.
پل آلن شخصیتی خجالتی و کمحرف داشت؛ اما در مقابل، بیل گیتس برونگرا و تشنۀ موفقیت بود؛ همین روحیههای متفاوت، گاهی اوقات باعث میشد که آنها با یکدیگر دعوایشان شود. بیل گیتس و پل آلن، زمان زیادی در روز را به برنامهنویسی و مطالعه در آن حوزه میپرداختند. البته آنها چند بار بهخاطر کارهایشان به دردسر افتادند؛ اما درنهایت با سماجتی که داشتند، موفق شدند برای شرکتی که کامپیوترها را تهیه میکرد، یک نرمافزار کامل بنویسند.
سپس در سال 1970، بیل گیتس وقتی که فقط 15 سال سن داشت، به همراه پل آلن کسبوکار خودشان را راه انداختند. آنها یک نرمافزار به نام «Traf-o-Data» را توسعه دادند که آمدوشد شهر سیاتل را نظارت میکرد. آنها در اولین کسبوکارشان از فروش این نرمافزار 20,000 دلار سود کسب کردند و این باعث شد که آنها به فکر تأسیس یک شرکت برای خودشان باشند.
اما پدرش اصرار داشت که بیل گیتس باید دیپلم خود را در رشتۀ حقوق بگیرد، به این امید که روزی مانند پدرش وکیل شود؛ بیل گیتس هیچ علاقهای به آن رشته نداشت، ولی بهخاطر اصرار پدرش سرانجام وارد دانشگاه هاروارد شد (به این امید که بتواند آرزوی پدرش را محقق کند و وکیل شود)؛ هرچند او برای درسخواندن هیچ رویۀ خاصی نداشت و بیشتر اوقات پشت کامپیوتر بود، ولی هرطور بود واحدها را با موفقیت میگذراند.
پل آلن هم وارد دانشگاه واشنگتن شده بود؛ اما بعد از سال دوم، دانشگاه را ترک کرد و به شهر بوستون آمریکا رفت تا در شرکت «هانی ول» مشغول به کار شود. سرانجام بیل گیتس هم در سال 1974 به او پیوست و بعد از مدتی، در سال 1975 شرکت خود را با نام «Micro-Soft» تأسیس کردند. نام این شرکت از عبارتهای Micro-computer و Software برگرفته شده بود و بعدها به «Microsoft» تغییر یافت.
روند شرکت مایکروسافت در زندگینامه بیل گیتس
بیل گیتس در ابتدای مسیر، کارش را فقط با 40 کارمند و حداکثر 2.4 میلیون دلار فروش در سال، آغاز کرد. در سال 1980 شرکت IBM تصمیم به ساخت نسل جدیدی از کامپیوترها که امروزه با نام کامپیوترهای شخصی (PC) شناخته میشوند، گرفت.
شرکت IBM تصمیم داشت که تمامی نرمافزارهای موردنیاز برای کامپیوترهایش را برونسپاری کرده و کار توسعۀ نرمافزارها را توسط شرکتهای دیگر انجام دهد. اینجا بود که فرصتی فوقالعاده عالی برای مایکروسافت ایجاد شد! شرکت IBM کار ساخت و توسعۀ تمامی نرمافزارهای خود را به شرکت مایکروسافت سپرد. بعد از مدتی، ایدۀ ساخت سیستمعامل windows در مایکروسافت پیادهسازی شد و انقلاب بزرگی را در این شرکت ایجاد کرد؛ آنجا بود که بیل گیتس بهعنوان بنیانگذار و مدیرعامل این شرکت، یک پیشرفت بینظیر و فوقالعاده را رقم زد.
ازدواج بیل گیتس و زندگی شخصی او
بیل گیتس بعد گذشت 19 سال از تأسیس شرکت مایکروسافت، در ژانویه سال 1994 میلادی با دختری به نام ملیندا فرنچ که از کارمندان مایکروسافت بود، ازدواج کرد.
ملیندا در مصاحبهای که با مجلۀ فوربز (forbes) داشت، میگوید: «پسرهای باهوش زیادی خواهان ازدواج با من بودند؛ اما هم من و هم بیل احترام خاصی برای هم قائل بودیم؛ البته آن روزها نیز دختری که عاشق فناوری باشد، کمیاب بود».
میزان ثروت بیل گیتس چقدر است؟
همانطور در ابتدای زندگینامه بیل گیتس گفتم، او به مدت 15 سال پیاپی رتبۀ یکم ثروتمندترین مرد جهان را از آن خود داشت؛ اما بعد از اینکه در سال 2021 از همسرش ملیندا فرنچ جدا شد، بر اساس قانون آمریکا، نیمی از ثروتش به همسر سابقش واگذار شد؛ به همین دلیل، تا سال 2022 به رتبۀ پنجم ثروتمندترین فرد در جهان تنزل یافت. او اکنون با 129 میلیارد دلار دارایی خالص، در رتبۀ چهارم ثروتمندترین فرد جهان قرار دارد.
میزان دارایی بیل گیتس | سال |
90 میلیارد دلار | 2018 |
95.6 میلیارد دلار | 2019 |
98 میلیارد دلار | 2020 |
124 میلیارد دلار | 2021 |
129 میلیارد دلار | 2022 |
قابلذکر است که خبر جدایی این زوج بعد از ۲۷ سال زندگی، موردتوجه افراد زیادی در سراسر دنیا قرار گرفت.
فرزندان بیل گیتس و قوانین سختگیرانۀ پدرشان
بیل گیتس اکنون دو فرزند دختر به نامهای «جنیفر کاترین گیتس» و «روری جان گیتس» و یک فرزند پسر با نام «فوب ادل گیتس» دارد؛ هرکدام از آنها به ترتیب متولد سال 1996 میلادی، 1999 میلادی و 2002 میلادی هستند.
آنها حق نداشتند تا سن 14 سالگی موبایل داشته باشند! بیل گیتس در مصاحبههای خود گفته است که فرزندانش حق نداشتند تا قبل از سن 14 سالگی موبایل داشته باشند.
او همچنین استفاده از موبایل را سر میز غذا ممنوع کرده است و برای تماشای تلویزیون در پایان شب نیز محدودیتهایی را قرار داده است. بیل گیتس در مصاحبههایش گفته است که دلیل این محدودیتها این بوده است که فرزندانش زودتر به رختخواب بروند. او معتقد است که این قوانین به نفع فرزندانش بوده است.
درآمد بیل گیتس چقدر است؟
بهصورت تقریبی در هر ثانیه 250 دلار به ثروت بیل گیتس اضافه میشود. او در هر دقیقه 15,000 دلار و روزانه حدود 20 میلیون دلار درآمد دارد. میتوانید این رقم را تصور کنید؟ به نظرم این رقم برای اکثر افراد جهان غیرقابلتصور است. با این حال، او کسی است که بخش بزرگی از ثروت خود را صرف بهبود زندگی محرومان و افزایش سطح زندگی برای شرافتمندانهتر شدن زندگی کرده است؛ او همیشه به فکر تهی دستان و فقرا است. هرچند این موضوع برای خیلی از افراد قابلباور نیست! اگر میخواهید دلیل آن را بدانید، توصیه میکنم این پست را ببینید: تأثیر رسانهها در فقیر شدن افراد
عکس خانۀ بیل گیتس
خانۀ بیل گیتس با نام Xanadu 2.0 یکی از زیباترین و گرانقیمتترین خانهها در جهان است که 20,116 مترمربع وسعت دارد و بخشی از تپههای مدینا در واشینگتن را به خود اختصاص داده است. او در سال 1988 این خانه را به قیمت 2 میلیون دلار خریداری کرد و بعد از 7 سال مرمت و بازسازی، هماکنون ارزش خانۀ او 154 میلیون دلار است؛ نکتۀ جالب اینجاست که این خانه 24 حمام دارد که یکی از آنها به عنوان حمام اختصاصی بیل گیتس طراحی شده است.
برخی دیگر از ویژگیهای این خانۀ فوقالعاده عبارتاند از:
- دارای باشگاه اختصاصی با 762 مترمربع زیربنا و سقف 20 متری
- دارای 6 آشپزخانه مجهز به صورت پراکنده
- دارای سالن تئاتر به سبک آرت دکو و مجهز به 20 صندلی راحتی تختخوابشو با روکش مخمل + بخشی مخصوص برای تهیۀ اسنک و پاپکورن (مساحت: 450 مترمربع)
- دارای کتابخانۀ خصوصی به مساحت 640 مترمربع
- دارای یک آکواریوم عظیم شامل دلفین، نهنگ و سایر موجودات دریایی
- مالیات سالانۀ این خانه نزدیک به یک میلیون دلار است
- افراد با پرداخت هزینه میتوانند از این خانه دیدن کنند؛ درآمد حاصل از تور این خانه برای خیریه هزینه میشود.
مؤسسه بیل و ملیندا گیتس
بیل گیتس و همسرش ملیندا در سال 2000 یک مؤسسۀ خیریه را تأسیس کردند و نام آن را «بیل و ملیندا گیتس – Bill & Melinda Gates» گذاشتند. این مؤسسه اکنون به یکی از قدرتمندترین بنیادهای خیریۀ خانوادگی در جهان تبدیل شده است.
وارن بافت که اکنون ششمین فرد ثروتمند جهان است (یکی از دوستان بیل گیتس)، در سال 2006 میلادی، 85 درصد از ثروت خود را به این مؤسسه اهدا کرد و با این کار، باعث گسترش دوبرابری این مؤسسه شد.
هدف از تأسیس این مؤسسه، افزایش سهولت دسترسی به بهداشت و کاهش فقر در جهان بود. این مؤسسه با گسترشدادن فرصتهای آموزشی و دسترسی به تکنولوژی و اطلاعات، سعی در کاهش فاصله طبقاتی دارد.
مکان این مؤسسه در شهر سیاتل، در ایالت واشینگتن آمریکا قرار دارد و در حال حاضر با کمک سه عضو اصلی هیئتمدیرهٔ آن، یعنی بیل گیتس، ملیندا فرنچ (همسر سابق بیل گیتس) و وارن بافت (دوست بیل گیتس) اداره میشود؛ البته مدیران دیگری هم دارد که از معروفترین آنها میتوان به «ویلیام اچ گیتس» و «پتی استونسیفر (CEO)» اشاره کرد.
راز موفقیت بیل گیتس چیست؟
بیل گیتس معتقد است که یکی از دلایل مهم موفقیت شرکت مایکروسافت، استخدام نمودن افراد خبره و باهوش بوده است. او گاهی اوقات آنقدر مشغول کار میشد که به مدت چند روز متوالی، محل کار خود را ترک نمیکرد. بیل گیتس در روزهایی که در شرکت میماند، به همراه کارمندان خود روی پروژهها و سفارش مشتریان کار میکرد.
میتوان گفت که راز موفقیت بیل گیتس استخدام افراد باهوش و متخصص و سماجت او برای موفق شدن بوده است.
جمعبندی نهایی
در این پست زندگینامه بیل گیتس را بررسی کرده و مهمترین رویدادهای زندگی او را شرح دادم. امیدوارم که مطالب این پست برایتان مفید واقع شده باشد. خوشحال میشویم که نظرات و پیشنهادهای خود را در بخش دیدگاهها مطرح کنید.
انشاءالله هرکجا که هستید، در پناه الله یکتا همیشه شاد، پیروز، ثروتمند، سلامت و سعادتمند در دنیا و آخرت باشید.
دوستدار شما،
سید محمد موسوی
دانلود فایل کتابچه الکترونیکی این پست (PDF)
حجم این فایل: 1.3 مگابایت
سلامت این فایل تایید شده است.
برای دانلود این فایل روی دکمه زیر کلیک کنید:
دیدگاهتان را اینجا ثبت کنید
خوشحال میشویم که دیدگاهتان را دربارۀ این مطالب برای ما بنویسید؛ البته پیشنهاد میکنیم قبل از ارسال دیدگاه، قوانین ارسال دیدگاه را نیز مطالعه کنید.